Logo Participation Factory

Tomáš Rákos

Co-founder

Tom je expertem na participaci veřejnosti, který má bohaté zkušenosti s projekty v zemích jako Spojené státy, Spojené království, Francie, Tunisko, Kolumbie, Indie, Zambie i Česká republika. Staví na bohatých zkušenostech v terénu a s jejich pomocí navrhuje na míru vytvořené participativní procesy, které zahrnují mezinárodní nejlepší praxi a odpovídají místní situaci a podmínkám. Klíčové oblasti jeho expertízy zahrnují návrh participativních procesů, zapojování stakeholderů, strategie pro participaci mládeže, konzultace na téma civic tech (e-participace), analýza dat, strategické plánování pro různě velké komunity a vytváření kapacity.

V minulosti spoluzaložil a vedl D21, společnost poskytující software a konzultační služby v oblasti zapojování veřejnosti do samosprávy. Kromě toho vedl tým, který poslední čtyři roky implementoval digitální řešení pro hlasování v procesu participativního rozpočtu (PaR) pro New York City Council.

Tomovou vášní je sdílet své rozsáhlé zkušenosti a know-how za účelem pomoci budoucím expertům na participaci. Jeho zkušenosti v oblastech komunikace a médií mu do dnešního dne pomáhají i v oblasti participace a navrhování procesů.